Casa bioclimatică ALUMIL și workshop nZEB

Înscriere

Formular de înscriere

Înscrierea în competiție este permisă pe toată perioada apelului de idei. Înscrierea dă dreptul concurentului de a primi pe adresa de e-mail înregistrată răspunsurile la cele două runde de întrebări și buletine informative privind desfășurarea apelului de idei.

Înscrierea nu condiționează participarea la concurs.



    Am o întrebare

    Am o întrebare

    Solicitarea de răspunsuri la clarificări sau întrebări este organizată într-o rundă. Datele limită de primire a solicitărilor, precum și datele limită de transmitere a răspunsurilor sunt stabilite în calendarul competiției.

    Solicitările sau întrebările se preiau exclusiv în scris prin intermediul prezentei pagini de concurs, sau în cadrul evenimentelor publice ale apelului de idei. Eventualele clarificări ce se vor aduce în cadrul acestor evenimente vor deveni parte integrantă a sesiunii de răspunsuri oficiale ale rundelor de Întrebări și Răspunsuri. Evenimentele publice vor fi înregistrate și publicate pe pagina apelului de idei.

    Răspunsurile la solicitările de clarificări sau întrebări pot detalia sau completa unele prevederi ale documentației apelului de idei, și devin parte integrantă a documentației competiției.

    În vederea asigurării anonimatului, organizatorul competiției se angajează să nu dezvăluie identitatea persoanelor care solicită clarificări.



      Predare proiecte

      Vă rugăm să încărcați cele două arhive cerute prin documentația apelului în căsuța corespunzătoare fiecăreia!

      Înainte de upload verificați că în arhiva ‘Proiect.zip’ nu apar în niciun loc informații referitoare la identitatea dvs. sau a biroului pe care îl reprezentați (pe planșe, în câmpurile de proprietăți ale fișierelor etc.). Această arhivă va intra în jurizare, iar proiectele care nu respectă prevederile necesare pentru o jurizare anonimă vor fi eliminate din competiție.

      Pentru probleme tehnice legate de încărarea proiectelor vă rugăm sa trimiteți un email la adresa apeloaralumil@gmail.com

      Pentru a evita orice neplăceri cauzate de suprasolicitarea platformei la predare, vă rugăm să incărcați proiectele sub formă de link (wetransfer sau orice alta platformă de transfer de date).

      Succes!

        Documente.zip

        Proiect.zip


        Rezultate Proiecte

        OAR București, în parteneriat cu Alumil România, lansează apelul de idei ‘Casa bioclimatică ALUMIL
        și workshop nZEB’ în cadrul Anualei de Arhitectură București 2021. Apelul are ca obiectiv dezvoltarea unui concept de locuință unifamilială bioclimatică, folosind produsele Alumil și valorificând caracteristicile tehnice sustenabile ale acestora.

        Complementând direcția generală a apelului, workshopul nZEB este menit să vină în ajutorul proiectanților cu o perspectivă focusată pe standardele nZEB, în contextul în care, odată cu Directiva 2010/31/EU a Parlamentului European, toate locuințele nou construite începând cu 31 decembrie 2020 pe teritoriul Uniunii Europene trebuie să fie clădiri cu consum de energie aproape egal cu zero.

        Arhitectura bioclimatică implică un proces de proiectare a clădirilor ce pleacă de la aspectul climatic. Conceptul de locuință bioclimatică a apărut teoretizat prin anii ’60, când la nivelul întregii societăți au început dezbaterile cu privire la resursele naturale, protejarea naturii, impactul mediului artificial asupra mediului natural.

        În acest context, organizatorii propun un exercițiu adresat arhitecților și designerilor, de a veni cu un concept pentru o locuință individuală bioclimatică pentru un viitor sustenabil, care să înglobeze elemente de design cu respect pentru mediu, natură și eficiență energetică. Aceasta locuință trebuie să încurajeze proiectarea responsabilă față de mediu, față de oameni, menținând direcția inovativă și tehnologică a limbajului de arhitectură și ecologie, un limbaj sprijinit și promovat prin produsele sale de către promotorul apelului, Alumil.

        Workshopul nZEB nu interfereaza cu participarea la apelul de idei sau cu Tema acestuia, însă organizatorii vor pune la dispoziția participanților informații și materiale de lucru care pot fi de ajutor în conceperea proiectelor.

        Premii

        Premiul I: 5.000 Euro
        Premiul II: 3.000 Euro
        Premiul III: 1.500 Euro
        Mențiune:    500 Euro

        Calendarul apelului

        Workshop nZEB Casa bioclimatica ALUMIL
        (eveniment public–online în cadrul Saptamanii nZEB – Caravana nZEB; vizita Cluster pRO-nZEB, discuții pe detalii nZEB)

        16 iulie 2021

        Lansare oficială Apel de Idei
        Eveniment fizic și online - showroom Alumil

        29 iulie 2021,
        ora 17:00 PM

        Data limită primire întrebări Runda 1

        22 august 2021,
        ora 23:59 PM

        Data limită primire răspunsuri Runda 1

        27 august 2021,
        ora 23:59 PM

        Atelier Casa Bioclimatica ALUMIL - arh.Sergiu Petrea
        (eveniment public; prezentare concepte Case Bioclimatice și Q&A)

        21 septembrie 2021

        Predare proiecte

        07 octombrie,
        ora 23:59PM

        Secretariat Primire

        08-11 octombrie 2021

        Comisie Tehnică (verificare preliminară proiecte)

        12-15 octombrie 2021

        Jurizare proiecte

        18-19 octombrie 2021

        Anunț câștigători și Eveniment premiere

        21 octombrie 2021

        Data limită depunere contestații

        31 octombrie 2021

        Publicarea Rezultatelor pe site-ul oficial al competiției

        Maxim 5 zile de la anunțarea rezultatelor finale.
        *Data și ora limită se consideră potrivit orei oficiale pe teritoriul României.

        Întrebări și răspunsuri Apel

        1. Q & A Runda 1

         

        Organizatori

        Casa bioclimatică ALUMIL și workshop nZEB

        Ordinul Arhitecților din România (OAR) aspiră la dezvoltarea unei comunități profesionale închegate și responsabile, ghidată de codul etic (deontologic) al profesării arhitecturii ca artă liberală în România. Focalizarea resurselor pe promovarea și consolidarea arhitecturii de calitate în toate formele și manifestările sale va eleva OAR la statutul de voce unitară a profesiei la nivel de comunitate, pe plan național și internațional.
        www.oar-bucuresti.ro

        Casa bioclimatică ALUMIL și workshop nZEB

        Anuala de Arhitectură București este cel mai important festival de arhitectură din București, fiind deschis atât profesioniștilor din industria de construcții, cât și publicului larg. Festival organizat de OAR București, Anuala expune an de an cele mai bune realizări ale arhitecților bucureșteni. Anuala conține cea mai amplă platformă online ce prezintă atât arhitecții-autori, toate proiectele cât și construcțiile valoroase din București.
        www.anuala.ro

        Casa bioclimatică ALUMIL și workshop nZEB

        ALUMIL, construiește excelența în fiecare zi.
        Prin capabilitățile moderne de producție și prin controlul strict al calității, de-a lungul întregii linii de producție, Alumil asigură crearea unor produse de o calitate superioară și cu valoare adăugată.
        Cercetarea și dezvoltarea noastră continuă ne conduce la posibilitatea de a oferi soluții unice, cu caracteristici inovatoare, ce satisfac toate nevoile clienților noștri.
        Cu mai bine de 30 de ani experiență in design-ul și producția sistemelor arhitecturale de aluminiu și peste 2,200 de angajați, Alumil este una dintre cele mai avansate companii la nivel global, deținând linii de producție de ultima generație în cele peste 12 fabrici din Europa.
        www.alumil.com

        ERATĂ CU PRIVIRE LA DOCUMENTAȚIA CONCURSULUI „Tabăra incluzivă Help Autism”