COMUNICAT REZULTATE CONCURS

Pe data de 8 februarie 2023 a avut loc jurizarea proiectelor înscrise la concursul național de soluții pentru realizarea primei Tabere Incluzive din România, în orașul Uricani, Hunedoara, zona denumită Câmpu lui Neag.

Obiectivul principal al concursului a fost selectarea celei mai bune soluții în vederea construirii taberei pentru copii, pentru atribuirea contractului de proiectare.
Concursul de soluții este organizat de Ordinul Arhitecților din România Filiala București și de Anuala de Arhitectură București 2022, cu sprijinul Asociaţiei Societăţilor de Arhitectură din România, iar tema de concurs este realizată în colaborare cu reprezentanții AMAIS -Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială, asociație cu experiență de șapte ani în proiectare incluzivă, accesibilizare și proiecte sociale pentru persoane cu și fără dizabilități. Concursul respectă standardele UIA și OAR pentru concursuri și are girul Departamentului Concursuri OAR.

Joi, 9.02.2023, la ora 9 dimineața a avut loc evenimentul de anunțare a rezultatelor la Filiala OAR București, alături de reprezentanții Help Autism și AMAIS și lansarea expoziției proiectelor participante în mansarda OAR București. Expoziția va fi deschisă până pe dată de 22 februarie 2023, în cadrul programului de lucru al filialei București.

 

RAPORTUL JURIULUI
TABEL DE CORESPONDENȚĂ

PREMIILE ACORDATE

Premiul I:

contractul de proiectare a cărui valoare este estimată la nivelul sumei de 780.000 RON, fără TVA (premiul este 50 000 RON fără TVA parte din contractul de proiectare )

Premiul II:

30 000 RON fără TVA

În urma deliberărilor juriului au fost selectate proiectele câștigătoare:

PREMIUL I

Proiect cu nr. de concurs 151 – LZ1001

Autor principal – Laura Cristea

Coautori – Raphael Zuber

Colaboratori arhitectură – Judith Deak,Anisia Mouhamed, Ciprian Unguras,Adrian Bratu,Laura Dinu

Colaboratori specialități – Christian Beros,Beros Abdul – peisagistică,

Alina Mihulica – psihoterapeut,

Mihai Brașoveanu și Ionela Andrei – Asociația Minți Creative

premiu111

premiu112

premiu113

PREMIUL II

Proiect cu nr. de concurs 150 – EA2022

Autori principali – arh. Elena-Rucsandra Zară, arh. Andra Ionel

Colaboratori arhitectură – arh. Mihai Rotaru, stud. arh. Bogdan Stoicescu

Colaboratori specialități – peis. Alina Adăscăliței, rezistență – ing. Mihai Croitoru, psih. Mădălina-Alexandra Popescu-Terciu

 

premiu21

premiu22

premiu23

Mențiune onorifică

Proiectului cu nr. 152 –SA1992

Autor: Moldovan Septimiu Andrei

premiul 11

premiul 12

premiul 13

 
 

Proiect cu nr. de concurs 154 – TB1313

Firma – Arhitectura Toni Baghiu srl

Autor principal: Antoniu Baghiu

Colaboratori arhitectură : Lucian Corduneanu, Raluca Crintea

Colaboratori specialităţi : Ing. Ionel Dreglea, ing. Geni Manolachi, ing. Laura Bunoiu, Radu Georgescu

pr41

pr42

pr43
 
 

Proiect cu nr. de concurs 153 – IB0531

Firma – M2A GREEN ARCHITECTURE SRL

Autor principal: Arh. Mihnea Munteanu

Coautori: Alexandru Ambrosă, Ruben Pintea, Cosmin Păduraru, Mazarianu Dragos-Andrei

Colaboratori arhitectură: Arh. Florin Pîndici

pr51

pr52

pr53

Expoziția tuturor proiectelor participante la concurs va putea fi vizitată la sediul Ordinului Arhitecților din România Filiala București,  la mansardă, str. Sfântul Constantin Nr. 32, în cadrul programului de lucru al OARB.

Premii

Juriul

Membri titulari

Rezultatele Concursului

Arh. Adrian Zerva

Rezultatele Concursului

Arh. Ana Maria Zahariade

Rezultatele Concursului

Daniela Boloboi

Președinte Help Autism România
Rezultatele Concursului

Arh. Marian Moiceanu

Rezultatele Concursului

Arh. Monica Sache

Rezultatele Concursului

Arh. Eliza Yokina

Rezultatele Concursului

Arh. Mircea Ungureanu

Membri supleanți

Rezultatele Concursului

Arh. Ioana Trusca

Rezultatele Concursului

Sergiu Popa

Help Autism Board

Calendarul apelului

JURIUL CONCURSULUI


Membri titulari:
Daniela Bololoi - Președintele Asociației Help Autism România
Arh. Adrian Zerva
Arh. Ana Maria Zahariade
Arh. Marian Moiceanu
Arh. Mircea Ungureanu
Arh. Monica Sache
Arh. Eliza Yokina

Membri supleanți:
Arh. Ioana Trușcă
Sergiu Popa - Help Autism Board


De asemenea, la jurizare au participat, fără drept de vot, echipa de organizare din partea Ordinului Arhitecților din România Filiala București:

arh. Mihaela Șerban - Consilier profesional
arh. Sabrina Ahmad - Secretar jurizare și coordonator
Cătălin Moisescu - Consilier profesional Help Autism


Pentru detalii:
secretariat@oar-bucuresti.ro
*Data și ora limită se consideră potrivit orei oficiale pe teritoriul României.

Documentația apelului

Organizatori

INIȚIATOR

Rezultatele Concursului

Asociația Help Autism este astăzi cea mai mare organizație dedicată cauzei din România. Misiunea noastră a început în 2010 cu doar câțiva copii și am ajuns să susținem peste 3000 de copii și adolescenți diagnosticați cu TSA -Tulburare de Spectru Autist în programe de terapie, în cadrul centrelor și la domiciliu. De la terapie specifică la programe de integrare școlară, de la sprijin pentru părinți la campanii de conștientizare, advocacy, Help Autism caută să ofere constant un spectru de soluții pentru copiii cu autism și familiile lor. Visăm la o lume în care fiecare să-și atingă potențialul, în care noi toți să avem minți și inimi deschise pentru a vedea frumusețea minților diverse. Hai să construim împreună un viitor în care mințile aparte fac în mod real parte din comunitate!
www.helpautism.ro

ORGANIZATORI

Rezultatele Concursului

Anuala de Arhitectură București este cel mai important festival de arhitectură din București, fiind deschis atât profesioniștilor din industria de construcții, cât și publicului larg. Festival organizat de OAR București, Anuala expune an de an cele mai bune realizări ale arhitecților bucureșteni. Anuala conține cea mai amplă platformă online ce prezintă atât arhitecții-autori, toate proiectele cât și construcțiile valoroase din București.
www.anuala.ro

Rezultatele Concursului

Ordinul Arhitecților din România (OAR) aspiră la dezvoltarea unei comunități profesionale închegate și responsabile, ghidată de codul etic (deontologic) al profesării arhitecturii ca artă liberală în România. Focalizarea resurselor pe promovarea și consolidarea arhitecturii de calitate în toate formele și manifestările sale va eleva OAR la statutul de voce unitară a profesiei la nivel de comunitate, pe plan național și internațional.
www.oar-bucuresti.ro

SPRIJIN

Rezultatele Concursului

ASAR este o inițiativă a unui grup de arhitecți români, cu activitate susținută în domeniul proiectării, reprezentanți ai unor birouri de proiectare de arhitectură. Asociația Societăților de Arhitectură din România – ASAR reunește în prezent peste 40 de membri fondatori, arhitecți și societăți de arhitectură cu experiență care doresc să se implice activ în schimbarea și evoluția domeniului construirii în România, fiind deschisă tuturor societăților de arhitectură care împărtășesc principiile asociației, membri sau nu în cadrul altor asociații de breslă.
www.asar.org.ro

Rezultatele Concursului

AMAIS (Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială) este o organizație non-profit, înființată în 2015. Misiunea noastră este cea de a construi o societate incluzivă. Facem asta prin aplicara principiilor designului incluziv în arhitectură. De asemenea, realizăm analize de accesibilitate pentru diverse tipuri de spații; tehnologie – Analizăm, construim incluziv și accesibilizăm platforme web și aplicații; proiecte sociale: creăm evenimente și contexte de socializare între persoanele tipice și cele cu dizabilități. Considerăm că este responsabilitatea fiecăruia de a participa la acest proces.
www.amais.ro

Q&A Runda 2
Închide

ERATĂ CU PRIVIRE LA DOCUMENTAȚIA CONCURSULUI „Tabăra incluzivă Help Autism”

ERATA