Apel de Idei ~ Concept Terca

Proiect nr 78 – MI0590

Autor principal: ANONIM

 

Prezentare generală:

„Un spatiu in care te regasesti intr-o zi cu soare, o seara tacuta in care ploua, sau dimineata inainte sa pleci spre locul de munca este de dorit sa iti aduca linistea de care ai nevoie pentru a incepe o activitate a doua zi, pentru a crea si implementa ideea pe care o amani de ceva vreme, si sa iti aduca bucuria de a avea mintea libera.

Folosind caramida si proprietatile sale ca element de intregire a spatiului mobilat, nu aducem doar caldura materiei in casa noastra, ci un moment de siguranta si calm care sta in fiecare piesa asezata in structura stivei. Caramida ajuta orice spatiu in aducerea utilizatorului mai aproape de pamant si natura; originea naturala a materialului si textura sa imprevizibila imbinate cu atentia necesara asezarii pieselor defineste acelui spatiu printr-o imagine naturala, curata si bine controlata.

Miza arhitecturala a propunerii este folosirea caramizii TERCA in spatii de tranzitie intre elemente – piese de mobilier din materiale diferite sau camere cu functiuni diferite -, ca un liant al intregului apartament. Echilibrul tranzitiei se adapteaza in functie de tipul de caramida folosit, cu ajutorul generatorului Wienerberger. Din multitudinea de posibilitati, pentru propunerea amenajarii a fost folosita caramida in nuante caramizii si gri. Astazi mai mult ca oricand petrecem timp in camera de zi si bucatarie, in spatiile noastre care ne influenteaza energia zilnica si capacitatea creativa, mutandu-ne birourile din pat in living; camerele personale pe care le patrulam nu sunt zone de lucru, ori birourile unei firme, ele sunt spatiile de creatie pentru care nepastram resursele.

Avantajele utilizarii materialelor naturale ca ornament de amenajare pleaca de la frumusetea organica oferita de un spatiu intregit de ritmul pieselor. Spre deosebire de alte materiale – precum poliuretan, sticla, metal etc. – caramida a ramas materialul care, odata stabilita scara spatiului si aleasa culoarea potrivita, poate fi intins pe suprafete mari/dificil de conectat, astfel uniformizand spatiile fara exces. In propunerea de amenajare am dorit evidentierea posibilitatilor de folosire a caramizii TERCA in functie de personalitatea utilizatorului atat ca element de caldura in spatii greu de mobilat – peretii din bai, din spatele mobilierului de dormitor, cat si in spatiile extinse din living unde partiurile disponibile pe piata expun pereti lungi.”

 

 

Q&A Runda 2
Închide

ERATĂ CU PRIVIRE LA DOCUMENTAȚIA CONCURSULUI „Tabăra incluzivă Help Autism”

ERATA