Amenajarea unui locuințe

Concept TERCA

Apel de idei

Înscriere

Formular de înscriere

Înscrierea în competiție este permisă pe toată perioada apelului de idei. Înscrierea dă dreptul concurentului de a primi pe adresa de e-mail înregistrată răspunsurile la cele două runde de întrebări și buletine informative privind desfășurarea apelului de idei.

Înscrierea nu condiționează participarea la concurs.  Am o întrebare

  Am o întrebare

  Solicitarea de răspunsuri la clarificări sau întrebări este organizată în două runde. Datele limită de primire a solicitărilor, precum și datele limită de transmitere a răspunsurilor sunt stabilite în calendarul competiției.

  Solicitările sau întrebările se preiau exclusiv în scris prin intermediul prezentei pagini de concurs, sau în cadrul evenimentelor publice ale apel de idei. Eventualele clarificări ce se vor aduce în cadrul acestor evenimente vor deveni parte integrantă a sesiunii de răspunsuri oficiale ale rundelor de Întrebări și Răspunsuri. Evenimentele publice vor fi înregistrate și publicate pe pagina apelului de idei.

  Răspunsurile la solicitările de clarificări sau întrebări pot detalia sau completa unele prevederi ale documentației apelului de idei, și devin parte integrantă a documentației competiției.

  În vederea asigurării anonimatului, organizatorul competiției se angajează să nu dezvăluie identitatea persoanelor care solicită clarificări.   Predare proiecte

   Vă rugăm să încărcați cele două arhive cerute prin documentația apelului în căsuța corespunzătoare fiecăreia!

   Înainte de upload verificați că în arhiva ‘Proiect.zip’ nu apar în niciun loc informații referitoare la identitatea dvs. sau a biroului pe care îl reprezentați (pe planșe, în câmpurile de proprietăți ale fișierelor etc.). Această arhivă va intra în jurizare, iar proiectele care nu respectă prevederile necesare pentru o jurizare anonimă vor fi eliminate din competiție.

   Pentru probleme tehnice legate de încărarea proiectelor vă rugăm sa trimiteți un email la adresa concursoarterca@gmail.com

   Pentru a evita orice neplăceri cauzate de suprasolicitarea platformei la predare, vă rugăm să incărcați proiectele sub formă de link (wetransfer sau orice alta platformă de transfer de date).

   Succes!

    Documente.zip

    Proiect.zip


    Rezultate Proiecte

    OAR București, în parteneriat cu Wienerberger România, lansează apelul de idei ‘Concept Terca’ în cadrul Anualei de Arhitectură București 2021. Competiția are ca scop dezvoltarea unui concept de amenajare al unei locuințe, având cărămida aparentă Terca drept element creativ principal în arhitectura spațiului interior.

    Cărămida este emblema loft-ului tip New York, când, la începutul anilor 60’, artiștii americani au transformat spațiile fostelor construcții industriale în locuințe și ateliere de lucru. Această cultură s-a răspândit rapid în toată lumea și a constituit simbolul unui anumit fel de a locui nou, neconvențional și flexibil, și acordând o atenție deosebită pentru tot ce are o valoare încă nedescoperită, pentru reutilizare și transformare.

    Aceasta a trezit interesul spre o estetică bazată pe folosirea texturilor diverse în interioare și îmbogățirea percepției senzoriale a spațiilor locuinței. Noi tipuri de spații și atmosfere domestice au invitat la alte feluri de a fi acasă, care au îmblânzit austeritatea modernistă, și adus o altă căldură în toate căminele.

    Invitația este de a explora cele mai imaginative idei de amenajare a unui cămin având materialul cărămidă ca fir călăuzitor și principală sursă de inspirație.

    Juriul caută cele mai bune imagini randate care să exprime conceptul de lifestyle al locuinței Terca.

    Premii

    Premiul I: 3.000 Euro
    Premiul II: 1.500 Euro
    Premiul III: 1.000 Euro
    Mențiune:    500 Euro
    Mențiune:    500 Euro

    Juriul

    Membri titulari

    Concept TERCA

    Arh. Radu Teacă

    Concept TERCA

    CEO Wienerberger
    Iulian Mangalagiu

    Concept TERCA

    Arh. Justin Baroncea

    Membri supleanți

    Concept TERCA

    Arh. Robert Zotescu

    Concept TERCA

    Arh. Daniela Calcu

    Calendarul apelului

    Lansare oficială
    Eveniment online și publicarea anunțului pe site

    12 martie 2021
    (publicarea anunțului pe site)

    Eveniment online - discuții pe tema apelului de idei, aspecte tehnice

    26 martie 2021

    Data limită primire întrebări Runda 1

    28 martie 2021,
    ora 23:59PM

    Data limită răspuns întrebări Runda 1

    05 aprilie 2021

    Data limită primire întrebări Runda 2

    22 aprilie 2021,
    ora 23:59PM

    Data limită răspuns întrebări Runda 2

    30 aprilie 2021

    Predare proiecte

    16 mai 2021,
    ora 23:59PM

    Secretariat Primire

    17-18 mai 2021

    Comisie Tehnică (verificare preliminară proiecte)

    19-21 mai 2021

    Jurizare proiecte

    24-26 mai 2021

    Anunț câștigători și Eveniment premiere

    27 mai 2021

    Data limită depunere contestații

    02 iunie 2021

    Publicarea Rezultatelor pe site-ul oficial al competiției

    Maxim 5 zile de la anunțarea rezultatelor finale
    *Data și ora limită se consideră potrivit orei oficiale pe teritoriul României.

    Documentația apelului

    1. TEMA

    1.1 Generator texturi Terca

    1.2 Ghid de utilizare Generator texturi Terca

    2. REGULAMENT

    3. ANEXA 1 (Paleta de culori recomandată)

    4. ANEXA 2 (Formulare)

    4.1 Formular de participare OAR-B

    4.2 Formular de identificare

    5. ANEXA 3 (Acord de publicare a imaginilor)

    6. ANEXA 4 (Declarație conflict de interese)

    7. LANSARE APEL – Prezentare TERCA

    Observații: În completarea punctului 3.6.2-B al Regulamentului (care face referire la Conținutul proiectelor – arhiva ‘Documente.zip’), documentul ANEXA 4 – ‘Declarație conflict de interese’ trebuie inclus în folderul ‘Formulare participare’, conform schemei.

    Întrebări și răspunsuri Apel

    1. Q & A Runda 1

     

    Organizatori

    Concept TERCA

    Ordinul Arhitecților din România (OAR) aspiră la dezvoltarea unei comunități profesionale închegate și responsabile, ghidată de codul etic (deontologic) al profesării arhitecturii ca artă liberală în România. Focalizarea resurselor pe promovarea și consolidarea arhitecturii de calitate în toate formele și manifestările sale va eleva OAR la statutul de voce unitară a profesiei la nivel de comunitate, pe plan național și internațional.
    www.oar-bucuresti.ro

    Concept TERCA

    Anuala de Arhitectură București este cel mai important festival de arhitectură din București, fiind deschis atât profesioniștilor din industria de construcții, cât și publicului larg. Festival organizat de OAR București, Anuala expune an de an cele mai bune realizări ale arhitecților bucureșteni. Anuala conține cea mai amplă platformă online ce prezintă atât arhitecții-autori, toate proiectele cât și construcțiile valoroase din București.
    www.anuala.ro

    Concept TERCA

    Cu prezență în 30 de țări și având 201 puncte de producție, Wienerberger Group este cel mai mare producător de blocuri ceramice din lume (POROTHERM), producător și furnizor de cărămidă aparentă și placaj ceramic klinker (TERCA), lider de piață în Europa pentru țigla ceramică (KORAMIC, TONDACH) și pentru pentru pavaje de beton (SEMMERLOCK) în Europa Centrala și de Est. În sisteme de țevărie (țevile ceramice STEINZEUG-KERAMO și țevile de plastic PIPELIFE) compania este unul dintre principalii furnizori europeni.
    https://www.wienerberger.ro/

    Concept TERCA

    Realizate din argilă, apă și foc, produsele ceramice Terca sunt 100% sigure și lipsite de elemente nocive, perfecte pentru sănătatea familiei tale și a mediului înconjurător. Creativitatea în domeniul zidăriei aparente nu cunoaște limite. Impactul pentru fațada unei clădiri se poate obține printr-o combinație de cărămizi si placaje aparente klinker Terca de la Wienerberger, cu forme și culori variate, care în final se îmbină în adevărate capodopere arhitecturale.
    https://www.wienerberger.ro/

    Q&A Runda 2
    Închide

    ERATĂ CU PRIVIRE LA DOCUMENTAȚIA CONCURSULUI „Tabăra incluzivă Help Autism”

    ERATA