Apel de Idei ~ Concept Terca

Proiect nr. 75 – RR0001

Autor principal: RAFAELA MARIA RADUTA

 

Prezentare generală:

„Interiorul de tip open space, cu un living generos ce se desfasoara de doua niveluri creaza un spatiu armonios si adecvat necesitatilor unui cuplu tanar. Caramida aparenta Terca constituie o prezenta constanta in incaparile principale alea apartamentului.

In livingul ,predominant neutru, peretele de caramida aparenta joca rol de accent atat prin culoarea aleasa cat si prin inaltimea sa. Pentru a nu parea un element masiv am ales sa creez o forma organica cu ajutorul blocurilor de caramida. Fiid puternic luminat natural, distribuirea fuida a caramizilor ofera un joc de lumina si umbra pe intreaga suprafata a sa. Astfel, impactul vizual al spatiului este unul confortabil si placut. Pe timpul noptii, peretele de caramida aparenta este pus in valoare de iluminatul artificial care intretine paticitatea acestuia.

Zona de bucatarie beneficiaza de un ecran perforat de caramida aparenta Terca conceput pentru a crea o bariera transparenta intre holul de intrare si restul spatiului. Pentru a nu intra in contrast cu peretele accent de caramida rosie, am ales sa folosesc o culoare neutra si anume negru.

In zona de noapte, situata la etaj, am creat o atmosfera calduroasa prin asocierea blocurilor de caramida aparenta Terca cu lemn pe peretele din spatele patului. Distribuirea caramizilor la unghi da dinamism spatiului, acesta fiind echilibrat de ritmiciatea riflajului de lemn. Am optat pentru o paleta de culoari neutra lasand nuanta galbena a lemnului si acentele aurii sa invaluiasca spatiul intr-o caldura confortabila potrivita unui loc de dormit.”

 

 

Q&A Runda 2
Închide

ERATĂ CU PRIVIRE LA DOCUMENTAȚIA CONCURSULUI „Tabăra incluzivă Help Autism”

ERATA