Apel de Idei ~ Concept Terca

Proiect nr. 70 – AM0116

Autor principal: PHI DESIGN STUDIO
Co-autoi: ALINA STAN, MADALINA ION

 

Prezentare generală:

„Vă propunem spre amenajare un apartament de 78,27 mp utili, situat în zona Unirii,
București. Conceptul apartamentului este unul inspirat din stilul industrial cu o elegantă
modernă, ce pune bazele unui echilibru estetic între funcționalitate și frumusețe, un amestec de forme între masculin și feminin.

Amenajarea acestui apartament insumează calitățile unui spațiu vibrant, atractiv vizual, care întregește sentimentul de apartenentă și stabilitate, prin utilizarea de fundale dominante. Se creează un efect surprinzător, prin prisma alăturarii de texturi precum: cărămidă aparentă, beton aparent, metal, lemn și piele, astfel încât, finisajele și materialele utilizate devin accesorii indrăznete ale spațiului.

În propunerea noastră de amenajare am folosit textura de cărămidă aparentă de tip Rustica Oud Damme. Un perete de cărămidă expus va oferi, fără indoială, o notă unică și sofisticată spațiului. Cărămida ne permite libertatea de a imbrătisa frumusețea antică, în timp ce ne bucurăm în continuare de facilitățile moderne. Pereții tratați cu cărămidă creează centre de interes și îmblânzesc elementele dure utilizate, atribuindu-i spațiului un caracter cald și personal. Soluția noastră a fost aceea de a utiliza cărămida aparentă care adulmecă spațiul, incurajând fluiditatea și continuitatea.

Ordinea și prospețimea decorului scot în evidență semnificația simplității. Ca paletă de culori, am implementat tonurile de alb, negru, gri și maroniu, pentru a crea un aspect curat, intărit de liniile clar articulate prin lumină. Decorațiunile sunt puține, pentru a putea fi observat rafinamentul incăperii. Armonizarea culorilor este una delicată. Nuanțele oferite de cărămida expusă simbolizează calmul și precauția, iar nuanțele de maro absorbite de câteva piese de mobilier reprezintă semnificația încrederii și a loialității. Puritatea spațiului se
intensifică prin albul pereților, iar vibrația locului crește odată cu nuanțele de galben, ce dau o notă de generozitate și empatie. Negrul strecurat, denotă seriozitate încăperii odată cu estetică remarcabilă a pieselor de mobilier. Expresia de emoții a încăperii este prezentată prin micile plante decorative, care dau viață încăperii și trezesc un sentiment de bunăvoință. Am introdus atent elemente metalice, care sunt îndulcite de prezența caldă a cărămizii expuse și a
oglinzilor ce oferă un gram de strălucire spațiului.

Contrastul puternic dintre texturi, alăturarea lor, liniile clare, iluminatul subtil și utilizarea cărămizii aparente ca o piesă principală în amenajare, nu fac altceva, decât să dea aceea imagine de independentă și elegantă întregului apartament.”

 

 

Q&A Runda 2
Închide

ERATĂ CU PRIVIRE LA DOCUMENTAȚIA CONCURSULUI „Tabăra incluzivă Help Autism”

ERATA