Apel de Idei ~ Concept Terca

Proiect nr. 68 – CM4788

Autor principal: CALIN MURESAN
Co-autor: OVIDIU SERGIU MURESAN

 

Prezentare generală:

„Locuinta moderna ”Penthouse” pentru un cuplu de doua persoane sau o familie tanara.
Locuinta face parte dintr-un proiect mai complex, o propunere de cladire rezidentiala pe 20 nivele cu apartamente simple, apartamente tip loft, si penthouse-uri.

Spatiul interior respecta o rigoare a compozitiei amplasarii mobilierului si peretiilor in interior. Aceasta compozitie este foarte importanta in creatia toatala a arhitecturii de interior cu accent pe textura de caramida. Compozitia se manifesta pe planurile orizontale ale spatiului (concept de geometrie a caramizii) cat si pe planurile verticale, mentinand un echilibru intre ele.

Textura caramizii pe interior primeste un rol important in interiorul spatiului fiind iluminata prin mai multe surse de lumina naturala, luminatoare si usile glisante ce deschid spatiul complet spre exterior.
Transparenta spatiului interior spre exterior este facut prin diferite straturi cum ar fi tamplaria cu usi glisante, rulouri semitransparente automatizate si obloanele de exterior montate pe terasa. Tamplaria cu profile de aluminiu slim permite spatiului deschiderea spre exterior complet, usile fiind montate la nivelul pardoselii de microciment pana la nivelul tavanului.

Scara de interior in cosola prinsa in perete este de 4,00 m lungime. Aceasta dimensiune se regaseste si in lungimea insulei la bucatarie, in rafturile ce creeaza biblioteca din scara cat si in lungimea canapelei din living, etc.

In proiectarea mobilierului se folosesc materiale compozite de corian si metal la blatul de la bucatarie si rafturile bibliotecii din living.

Iluminatul interior general se va face prin profile de aluminiu cu banda led, incastrabile in tavan. In zona de bucatarie si living se vor face accente de ilumiat cu spoturi mobile montate pe sina.
Fluiditatea si functionalitatea spatiului sunt moderne.”
 

 

Q&A Runda 2
Închide

ERATĂ CU PRIVIRE LA DOCUMENTAȚIA CONCURSULUI „Tabăra incluzivă Help Autism”

ERATA