Apel de Idei ~ Concept Terca

Proiect nr. 64 – GB9188

Autor principal: CĂTĂLIN TOBOȘ
Co-autor: ALEXANDRU RUJOIU

 

Prezentare generală:

„Conceptul de amenajare a acestor locuințe, este inspirat de emblema loft-ului din New York, si are ca baza folosirea materialelor de finisaje Wienerberger, pentru a produce un estetic deosebit la interior cat si la exterior.

Acest mini complex de locuințe de tip Town House, se adresează familiilor tinere, care vor să aibă un stil de viata luxuriant de oraș, dar cu o dorința de a evada de nebunia ‘fast-paced’ care o oferă acesta.

Propunerea este alcătuita din 4 case cu grădini proprii, care oferă intimidate rezidenților, dar si o oaza in care se pot regăsii cu natura. Aceste simple inițiative sunt influențate de schimbările majore care au loc la nivelul societății globale, in care oamenii au fost izolați, iar conceptul de ‘acasă’ a devenit mai important ca niciodată – cu deosebi in contextul post-pandemic spre care ne îndreptam.

Locuințele sunt alcătuita la parter din spatiile de zi, precum 2 terasase exterioare, living room, bucătărie, spațiu tehnic si toaleta. La etaj acest complet este alcătuit dintr-un dormitor matrimonial, o toaleta comuna, spațiu copiilor, dressing, dar si un atrium care este deschis către spațiu de zi de la parter.

Fiecare din cele 4 propuneri, are o suprafața desfășurata de circa 100mp, si sunt gândite specific familiilor de tineri profesioniști, cu unul sau doi copii, care își doresc viata comoda si moderna de apartament, in afara orașului, dar la un buget redus.

Conceptul interior încearcă să redea un echilibru simplu si familiar in spatiile de habitate, cu
folosirea materialelor naturale, care creează un sentiment de confort si apartenenta.

Nivelul de specificație al materialelor si finisajelor oneste cum ar fi cărămida, lemnul si betonul, oferă o atmosfera calda si primitoare. Texturile cu tenta industriala, conturează un design contemporan care elevează expresivitatea intre materiale simple și modernitate.”
 

 

Q&A Runda 2
Închide

ERATĂ CU PRIVIRE LA DOCUMENTAȚIA CONCURSULUI „Tabăra incluzivă Help Autism”

ERATA