Apel de Idei ~ Concept Terca

Proiect nr. 63 – FR2112

Autor principal: ANA-MARIA FRANCESCA PETRESCU

 

Prezentare generală:

„Din multitudinea de posibilități pe care le ofera un proiect de design interior complet, am ales acea cale simplă care induce pacea interioară.

Un cămin trebuie să ne ofere pe langă protecție, o doză bună de calm, și așa se dezvoltă conceptul, de la o idee dragă mie și o primă mare dorință a beneficiarului. Ne dorim poate o viață ocupată cu de toate, diverse și frumoase, dar acasă vrem să zăbovim puțin, să medităm, să citim, să privim, să ne odihnim, să ne relaxam și ce ar fi mai frumos, decât o oază de liniște.
Am ales ca din această listă de dorințe, să transform spațial, din acasă “locul” in acasă “sentimentul”.

Trecem mai departe de faza in care vrem ca spațiul mic să pară mare, prin abundența albului, și alegem culori calde, neutre, texturi care conduc privirea din podea pană la tavan, care setează o bază și care marchează subtil frumosul.

Tot spațiul prinde un fir comun datorită cărămizii aparente, intr-o nuanță alb-fildeș (Agora Wit Ivoor), pe care o utilizăm in zonele de interes ale fiecărei camere. In living, imbrăcăm pe curb șemineul in cărămidă și prelungim finisajul pe perete, iar in zona de citit creăm un balans intre cuburile monotone ale bibliotecii și peretele marcat subtil de cărămidă. Pe hol suntem intâmpinați de o panglică din același finisaj de cărămidă care creează iluzia de inălțime și ne transpune cu ușurință din exterior in interior.

In zona de dormit, alegem să utilizăm cărămida pentru a completa pe orizontală tăblia patului, iar pe peretele opus patului să o folosim ca bază comună pentru ancadramentul tablourilor. In baie, cărămida ne oferă o senzație de stabilitate și de simetrie, punând in valoare cada, iar in bucătărie, zona de luat masa ne duce cu gândul din nou la ideea de afară – inăuntru, pe o terasă, intr-o gradină, in liniște.

Conceptul levitează asupra acestui spațiu prietenos, confortabil și calm, in care aducem un material preponderant folosit la exterior și il incadrăm perfect la interior, sub diferite forme și posibilități de a crea efecte vizuale și senzoriale multiple.”
 

 

Q&A Runda 2
Închide

ERATĂ CU PRIVIRE LA DOCUMENTAȚIA CONCURSULUI „Tabăra incluzivă Help Autism”

ERATA