Apel de Idei ~ Concept Terca

Proiect nr. 62 – AA1177

Autor principal: DANIELA CIOPONEA

 

Prezentare generală:

„Locuinta studiata reprezinta un apartament amplasat la parterul unui imobil de locuinte colective. Apartamentul contine doua camere si se compune din: camera de zi , ce incorporeaza locul de luat masa, bucatarie, baie, dormitor, hol.

Apartamentul este destinat unei familii tinere formata din doi membrii, sot si sotie.
Din punct de vedere al sistemului constructiv, imobilul prezinta fundatie din beton armat, stalpi din beton armat , grinzi din beton armat si pe anumite zone dale groase din beton armat.
Folosirea placajelor de caramida aparenta este elementul caracteristic amenajarii interioare. Placajul ceramic folosit este produsul companiei Wienerberger, respectiv placajul ceramic klinker TERCA.

Placajele de caramida aparenta confera interioarelor o atmosfera speciala, datorita impactului vizual si tactil al acestui material. Caramida, fiind un material de constructie utilizat de secole, are un impact imediat asupra privitorului, constituind un concept cu care se relationeza aprioric, fiind deja existent in reperele uzuale ale societatii. Senzatia de “caldura“ a acestui material este generata atat de faptul ca se creaza impresia de relationare cu multitudinea de perioade istorice in care acest material a fost folosit, cat si datorita proprietatilor sale. Caramida este o suprafata calda datorita capacitatii de a acumula si retine caldura, utilizata la dimensiuni adecvate. Din punct de vedere tactil este perceputa ca un material cald si rugos , creand senzatia de apropiere. Utilizand acest material in combinatie cu materiale ce genereaza efecte opuse, cum ar fi metalul si sticla se obtine contrastul ce ajuta la punerea caramizii aparente in valoare.

In conceperea amenajarii sunt folosite placajele ceramice Metropolis Rouge Aula si Rustica Oud Laethem.”

 

 

Q&A Runda 2
Închide

ERATĂ CU PRIVIRE LA DOCUMENTAȚIA CONCURSULUI „Tabăra incluzivă Help Autism”

ERATA