Apel de Idei ~ Concept Terca

Proiect nr. 59 – AB1020

Autor principal: ANDREI-PETRIȘOR ȘAIN
Co-autor: BIANCA-ALEXANDRA-MIHAELA PEREANU

 

Prezentare generală:

„Conceptul acestui apartament situat in apropierea Marii Negre, pleaca de la vibratia valurilor apei si s-a explorat posibilitatea de a transmite spatial efervescenta si dinamismul modului de viata de la malul marii.

Apartamentul de doua camere are o suprafata utila de 52.75mp si dispune de o terasa cu proportii generoase pe toata lungimea acestuia. Din ambele spatii de locuit se poate accesa terasa si beneficiaza de lumina naturala si de vedere catre parc. Vegetatia joaca un rol important in asigurarea confortului climatic, dar si a atmosferei dorite de beneficiari.

La amenajarea acestui apartament, au fost folosite intretesut doua modele de caramida Arces Candy Rood si Metropolis Atrium Rood. Liniile clasice si ordonate ale caramizii aparente Arces Candy Rood dispuse intretesut cu unghiuri de 30°au conturat zona de zi, si anume peretele livingului, simuland miscarea valurilor prin fasii alternative de caramizi dispuse alternativ la stanga si la dreapta. Jocul de volume 3D si umbrele creeate de acestea amplifica efectul vibrant dorit. Acelasi elemente au fost preluate in designul mesei tip bar din centrul zonei de zi. Caramizile aparente se regasesc si in designul dormitorului, acolo unde efectul este amplificat pe verticala cu elemente Metropolis si Arces tesute la 30°.

Aceasta caramida aparenta ofera o multitudine de variatiuni de efecte generate prin dispunerea acesteia, reusind sa creeze dinamism printr-un element static primar.”

 

 

Q&A Runda 2
Închide

ERATĂ CU PRIVIRE LA DOCUMENTAȚIA CONCURSULUI „Tabăra incluzivă Help Autism”

ERATA