Apel de Idei ~ Concept Terca

Proiect nr. 57 – MC7908

Autori principali: CRISTINA MATEI, MIHAI CREȚU
Co-autor: IRINA PLEOȘTEANU

 

Prezentare generală:

„Apartamentul ilustrat face parte din extinderea pe verticală a unei construcții existente cu funcțiunea de locuință unifamilială. Extinderea se poate realiza doar pe verticală datorită constrângerilor urbanistice din zonă, realizându-se astfel o locuință îngustă. Avantajele terenului constau în expunerea cardinală favorabilă – sud-vest precum și poziția centrală în oraș într-o zonă liniștită cu locuințe individuale.

Apartamentul prezentat face parte dintr-un imobil, compus din două apartamente, structurat astfel: parter – apartament bunici; etaj 1 și 2 apartament copii; subsol – zona comună – spații tehnice, hobby și zone de depozitare.

Unul dintre elementele impuse prin temă de către beneficiari, o cerință atipică, a fost crearea unui spațiu pentru a integra un obiect de design de mari dimensiuni –girafa cu candelabru la scară unu la unu, dar și crearea unui spațiu cu o mentenanță facilă și durabilitate în timp într-un confort contemporan.

Cu o lățime de 3,85 m în zona de zi și 3,55 m în zona de bucătărie, datorită existentului; spațiul interior a fost conceput pentru a crea senzația de spațialitate prin: partițiile de sticlă, înălțimea spațiilor și a golurilor către exterior, ferestrele pe colț, ferestrele fără parapet pentru a lăsa lumina să invadeze interiorul amplificând senzația de lărgime, de spațiu amplu, în general vitrajul generos, circulație interioară fluentă și directă, comunicarea vizuală între diferitele încăperi și finisajul unitar al pereților – placaj ceramic klinker. Relația cu exteriorul este propusă prin realizarea terasei generoase pentru generația tânără, la nivelul etajului 1, iar la nivelul curții se va realiza un spațiu verde general cu diverse specii de plante, excepție locul de parcare, terenul liber de construcții fiind de doar 90 mp.

Descriere funcțională apartament
Etaj 1:
Hol și scară – 19,55 mp
Zonă de zi și dining – 40,10 mp Grup sanitar – 4,05 mp Bucătărie – 22,40 mp
Terasă – 21,15 mp Etaj 2:
Hol și dressing – 14,00 mp Dormitor – 18,35 mp
Baie – 10,75 mp

Finisaje propuse amenajării
Pardoseli – microciment;
Pereți – placaj ceramic klinker Terca Agora Nevelwit interior și exterior, sticlă; Tavane – beton aparent zonă de zi, dormitor, baie etaj și hol;
Elemente din lemn (finisaj stejar) – piese de mobilier, planșeu parțial peste etaj 1, uși și ferestre exterioare – tâmplărie din lemn placat cu aluminiu;
Scară – elemente prefabricate din beton;

Finisajele amenajării compun spațiul interior fără a mai fi necesare și alte obiecte de decor suplimentare. Mobilierul general fie maschează diverse depozitări fie expune anumite piese ce se doresc la vedere – ex. colecția de încălțăminte a beneficiarilor.”

 

 

Q&A Runda 2
Închide

ERATĂ CU PRIVIRE LA DOCUMENTAȚIA CONCURSULUI „Tabăra incluzivă Help Autism”

ERATA