Apel de Idei ~ Concept Terca

Proiect nr. 55 – CG1907

Autor principal: ELENA CRISTINA GHEORGHE

 

Prezentare generală:

„ I. Obiective proiect
Designul apartamentului a fost gandit pentru un cuplu tanar si s-a dorit un design minimalist, simplu decorat, cu spatii functionale si luminoase.

II. Conceptul arhitectural
A fost propusa o atmosfera calduroasa, relaxanta si confortabila, cu materiale naturale ( lemn, catifea, ratan, marmura ) cu accente de paternuri si geometrii.

 

1. Living-ul: Un element special al amenajarii livingului il constituie peretele din caramida aparenta Terca Nubilum Gris Saturn combinat cu un panou din lemn care aduce un plus de caldura spatiului. Mobilierul este unul minimalist si modern, cu detalii atent gandite, iar accentele de culoare si materialele textile se imbina artistic cu lemnul, pe care il putem regasi si in zona semineului, dar si cu cantitatea de lumina naturala. Zona de zi este iluminata functional si estetic, cu ritmuri de spoturi incastrate si aplice suspendate, intr-un stil minimalist, geometric.

 

2. Bucataria: Au fost alese culori calde, deschise, care sa fie puse in valoare de catre lumina soarelui. Nimic nu e mai frumos decat lumina calda a soarelui care inunda o bucatarie in nuanta lemnului. Pentru o armonie perfecta au fost alese si electrocasnicele de culoare neagra. Tot negru este si covorul, iar perete de accent tapetat cu un model geometric adauga profunzime incaperii. 4 lustre negre de accent au fost folosite pentru a ilumina spatiul si s-au montat LED-uri sub corpurile suspendate. Contra-blatul este realizat din cramida aparenta Terca Metropolis Blanc Dover.

 

3. Dormitorul: Materialele si texturile pieselor de mobilier, imbinate cu volumetrii simple, singurele detalii fiind acesoriile metalice scot din mototonie acest dormitor si aduc un aer rafinat si elegant. Intimitatea spatiului reiese prin faptul ca nu pare incarcat cu toate ca nu-i lipseste nici o componenta. Un accent decorativ spectaculos il constituie peretele din spatele patului care are aceeasi simetrie cu peretele din living, diferenta constand in schimbarea proportilor materialelor, respectiv mai mult lemn pentru caldura, mai putina caramida aparenta dar care pune in evidenta, prin contrast, restul amenjarii.

 

4. Baia: Designul interior al baii este in perfect echilibru si armonie cu restul apartamentului. Chiuveta a fost asezata pe blatul dulapului de baie, oferindu-i astfel o eleganta aparte, este extrem de practica datorita esteticii, montajului si curatatului facil. Robinetii, bateria de dus si accesoriile au fost alese pe negru, pentru a se potrivi cu intregul apartament.”

 

 

Q&A Runda 2
Închide

ERATĂ CU PRIVIRE LA DOCUMENTAȚIA CONCURSULUI „Tabăra incluzivă Help Autism”

ERATA