Apel de Idei ~ Concept Terca

Proiect nr. 52 – SV1404

Autor principal: VLAD FLORIN STOIAN
Co-autor: VERONICA TARCATU

 

Prezentare generală:

„Conceptul proiectului a pornit de la caramida cu trei goluri. Volumul caramizii a fost multiplicat astfel incat, caramida in sine sa devina “locuinta”. Proiectia golurilor marcheaza pe plan conturul spatiilor de locuit. Amprenta celor trei goluri, reprezinta spatiile in care omul isi petrece majoritatea timpului intr-o locuinta: living, dining si dormitor. In completarea acestor spatii vin bucataria, baia si dressing-ul.

Din volumul brut al caramizii s-au decupat doua bucati: una pe latura lunga pentru realizarea golului de fereastra, iar cea de a doua, pe latura scurta pentru realizarea golului de acces. Toate incaperile locuintei, cu exceptia baii, sunt orientate catre peisaj, beneficiind de lumina naturala. Pe langa fereastra principala de dimensiuni generoase, spatiile principale primesc si lumina zenitala, prin intermediul luminatoarelor amplasate in dreptul golurilor din tavan. Observarea cerului devine astfel o placere in orice moment al zilei.

Pentru a da si mai mult dinamism si eleganta spatiilor, planul pardoselii este structurat pe un joc de inaltimi. In dreptul livingului, pardoseala este coborata cu doua drepte, spatiul rezultat fiind unul ce creeaza intimtitate si apropiere, iar datorita formei circulare indeamna la conversatie. Prezenta semineului circular completeaza si mai mult starea de unitate si confort.
Elementul focului este completat de elemntului apei, prin prezenta celor doua oglinzi de apa situate de o parte si de alta a livingului.

Zona de noapte este inaltata cu doua trepte pentru a da senzatia de apropiere fata de planul tavanului unde se afla luminatorul. Peretele circular cu goluri din spatele patului de forma convexa ofera senzatia de protectie si in acelasi timp face separatia fata de zona de dressing.

Mobilarea incaperilor a fost gandita astfel incat prin formele rotunjite sa ofere senzatia de confort psihologic si in acelasi timp sa ofere perspective variate din oricare unghi ai privi.
Spatiile circulare impreuna cu mobilierul integrat realizeaza nucleul casei si se contopesc intrun tot unitar. Piesele de mobilier sunt inexistente, mobilarea fiind realizata insusi din jocul de volume pe inaltimi diferite.

Texturile interioare au fost si ele atent gandite, astfel incat accentul sa pice asupra placarilor si volumelor realizate din caramida aparenta. Astfel s-au folosit tencuieli de culoare alba pentru pereti si tavane si marmura alba pentru pardoseli. Mobilierul si usile interioare sunt de asemenea de culoare alba. Finisajul TERCA folosit in cadrul proiectului este “Arces Candy Rood”. Locuinta fiind integrata intrun spatiu desertic unde preponderente sunt noantele nisipii si noantele de bej, acest lucru a dus la alegerea acestui material.”
 

 

Q&A Runda 2
Închide

ERATĂ CU PRIVIRE LA DOCUMENTAȚIA CONCURSULUI „Tabăra incluzivă Help Autism”

ERATA