Apel de Idei ~ Concept Terca

Proiectul nr. 51 – QK7951

Autor principal: CAMELIA VIERU

 

Prezentare generală:

„1. Localizare
Situat la ultimul nivel al unui imobil cu 4 etaje din imediata vecinătate a parcului Carol din București, acest nou apartament se modelează printr-un design proaspăt și contemporan.

2. Temă
Beneficiarul, un tânăr conectat la evenimente culturale și sociale, alege un tip de spațiu care să-i reflecte stilul de viață.

Pornind de la un plan deschis, asimetric, cu ferestre mari culisante, spațiul interior este fluid și conectat la mediul urban. Apartamentul este alcătuit dintr-un living cu bucătărie deschisă, un dormitor cu baie proprie și un grup sanitar.

3. Concept
Cu un aer cald și armonios, cărămida este un material natural, sustenabil, care ar trebui să facă parte din orice strategie de construcție ecologică. În plus este un material accesibil și rezistent în timp. Utilizarea materialelor, precum cărămida aparentă, sticla și metalul, constituie un nod de legătură cu trecutul industrial al zonei.

Interiorul preia elemente din exterior folosind același material pentru placarea pereților, păstrând în legătură tonurile calme și neutre. Căldura pătrunde în spațiu prin ferestrele de mari dimensiuni, punând în evidență peretele predominant al livingului, tăiat în forme rectangulare pentru a crea un volum vibrat.

Pardoseala din plăci de beton se desfășoară pe toată suprafața etajului, făcând armonios tranziția între spații. Terasa cu placări klinker și plante înalte creează senzația unei oaze liniștite și confortabile deasupra orașului plin de viață.

În baia matrimonială, deasupra căzii, luminatorul inundă în lumină peretele format din placări klinker și cărămizi aparente din colecții moderne, țesute în mod neconvențional, amintind de cascade sau ape curgătoare. Imaginea este completată de strălucirile proiectate pe perete de lumina reflectată în apă.”

 

 

Q&A Runda 2
Închide

ERATĂ CU PRIVIRE LA DOCUMENTAȚIA CONCURSULUI „Tabăra incluzivă Help Autism”

ERATA