Apel de Idei ~ Concept Terca

Proiect nr. 50 – HG7777

Autor principal: SERGHEI MUSULBAS-POPOVICI
Co-autori: VALENTINA TOMAC, ALEXANDRA-ELENA LAPUSNEANU, IOANA-MIRELA CAPBUN

 

Prezentare generală:

„Un proiect creat pentru un cuplu de tineri cu o personalitate puternică. Amenajare în stil modern cu accente industriale reflectă personalitățile și stilul de viață a beneficiarilor. Accentele au fost introduse pentru a completa cu ceva nou spațiul de locuit al clienților. Spațiul interior este unul al contrastelor, o combinație între texturi naturale, brute, puternice, cat si elemente clade. Mobilierul, asigură efectul unei locuințe confortabile, elegante și spațioase.

Accesoriu esențial al acestei amenajări este placajul klinker Terca Artriza Veldbrand Exterieur cu rosturi de 6 mm, cu un mod de țesere aleatoriu, folosit pe mai multi pereți, acestea fiind elemente care însuflețesc și personalizează amenajarea, creând dinamica locuinței.

Amestecul de texturi, de elemente de design definesc spațiul și îi conferă o atmosferă specială. Lumina naturală cât și cea artificială a fost combinată pentru a crea umbre, contraste și reflecții. Jocul de lumini și umbre crează în spațiul interior o atmosferă placută și dinamică. Design-ul corpurilor de iluminat folosite le transformă în obiecte de artă de sine stătătoare. Astfel, fie că sunt suspendate, aplicate pe perete, pe tavan, inserate în scafe sau chiar în obiectele de mobilier, acestea contribuie semnificativ la definirea încăperilor, scot în evidență volume, texturi, forme și culori.

Lumina naturală este controlată oferind posibilitatea de închidere a spațiilor vitrate cu draperiile din catifea combinate cu perdele. Folosirea jaluzelelor romane a creat avantajul de a putea folosi cât mai ușor și controlat lumina naturală.

Pardoseala este montata la 45°. Parchetul dintr-un material natural cu o latură rustică si anume lemnul, modul de montaj asimetric, da senzația de spațialitate și continuitate a apartamentului.
Design-ul interior subliniază interacțiunea dintre parțile vizibile originale, finisaje și suprafețe amenajate.

A fost înlocuit vechiul plan convențional – un coridor în L, cu camere distribuite de o parte si de alta – cu un spațiu deschis, ale cărui diverse zone sunt separate prin uși și pereți de sticlă.

Remodelarea spațiala permite o amenajare mai armonioasă decât cea a vechilor camere, mai divizate.
Interiorul a fost modificat eliminându-se unele impărțiri pentru a genera un spațiu continuu și deschis.
Mobila, în spirit contemporan, amestecă câteva piese unice de design.

Optimizarea spațiului a impus o schemă logică de succesiune a destinației spațiilor, pentru a asigura un flux optim și funcțional al activității in locuință.

Zona de dormit a fost separată de zona de zi printr-un perete de sticlă, care poate fi obturat cu o perdea pentru a oferi anumită intimitate.”