Apel de Idei ~ Concept Terca
- Apel de Idei ~ Concept Terca
- >
- Proiecte
- >
- Proiect nr. 65 – DJ2207
Proiect nr. 65 – DJ2207
Autor principal: JACQUELINE IOANA BENEA
Co-autor: DARINA DAVID
Prezentare generală:
„Clientul ideal amenajării propuse este un/o tânăr/tânără nonconformistă, cu o pasiune pentru arta contemporană. Conceptul general a pornit de la finisajele Terca, de cărămidă aparentă. Acestea au dezvoltat mai departe stilul în esență vechi, al anilor 60, transformat și adaptat unui stil contemporan. Placarea pereților cu lemn și cărămidă intră în contrast cu betonul sclivist dar și cu elementele metalice industriale.
Zona de zi care cuprinde livingul, zona de dining și bucătăria, conturează un aspect deranjant din punct de vedere estetic din cauza obiectelor ”nepotrivite” combinate cu materialități, culori și forme neadcvate contextului în care sunt așezate. Având ca scop ridicarea întrebărilor, incertitudinea și atragerea privirii către centrele de interes ale apartamentului, creează o dinamică într-un spațiu confortabil. Amalgamul de texturi de piele, metal, lemn, beton, cărămidă și policarbonat, au același scop de a stârni. În concordanță cu stilul nonconformist al amenajării este și amplasarea atipică a geamului oblic de pe tavan, care ajută vital iluminarea livingului. Spațiul de lucru este integrat în zona de zi ca și o adiție normală a unui apartament contemporan.
Zona de noapte care include dormitorul, zona de dressing și baia, sunt tratate diferit față de cea de zi. Atmosfeara transmisă este mult mai relaxantă, cromatica neutră și lipsa obiectelor decorative extravagante, ajută la aprofundarea stării de liniște și calmitate. Singura caracteristică atipică păstrată este lipsa corpurilor masive de depozitare, înlocuită cu expunerea hainelor pe barele metalice.
În armonie cu restul apartamentului baia este formată și ea la rândul ei dintr-o combinație de finisaje texturate. Trecerea dintre aceasta și dormitor se face printr-un perete de sticlă, care facilitează intrarea luminii naturale și formează un panou luminos pe timp de noapte. Mărimea redusă a băii reprezintă un avantaj deoarece creează o senzație de confort.
Ceea ce am dorit să transmit este faptul că și prin utilizarea unui spațiu de dimensiuni minimale se poate crea o amenajare de impact.”